onsdag 30 april 2014

Nyheter i huset jag glömt att visa!

Nu var det väldigt länge sedan jag visade några framsteg i vårt lilla hem. Men det händer större och mindre saker lite nu och då så idag tog jag mig tid att fota lite. Jag är hemma med "husarrest" för pollenhalterna är så extrema ute att jag blir jättedålig, så då har jag ju tid..
 
 
I vardagsrummet har vi satt upp ett draperi så man slipper se hela garderoben.
Det gav väldigt mycket mera rumskänsla tycker jag!
 
 
 I badrummet har vi satt en hylla och ett draperi över och för vattenpumpen. Handdukshängare har vi fått upp på väggen och en tvättmaskin har vi köpt och fått hem, men den är inte inkopplad eftersom vi har så gräsligt kalkrikt vatten så det skulle förstöra tvättmaskinen på nolltid. Den väntar på det kommunala vattnet istället. En spegel med utdragbart fäste fick vi av någon snäll människa straxt efter branden och den har nu kommit på plats. Och en hylla uppe vid taket att ställa sånt man inte använder varje dag på.

 
 
I köket har det kommit upp hyllor och en stor fin och väldigt bra fläkt. 
 
 
 
Och till sist i sy"rummet" Har jag fått upp hyllor på väggen, ett hörnbord längst in till maskinerna, lampa som lyser både uppåt och nedåt och en jättebra stol.
Det vi väntar på nu är att vi ska hitta den ultimata hyllan att hänga under värmepumpen mellan fönstrena och att vi ska få tummen ur att åka och hämta min crosstrainer, sen är huset färdigmöblerat!

tisdag 29 april 2014

Tygshopping del 2

Efter att ha shoppat tyg hos NygårdsAnna i fredags så var det dags för ny shopping i lördags.
Då for vi nästan hela gänget som under det senaste året träffats en lördag i månaden och sytt tillsammans till Jofotex i Söderköping och shoppade loss!
Vi är 16 stycken totalt och 12 stycken av oss kunde följa med på detta som blev vår våravslutning.
Vi började med fika som Jofotex bjöd på på fiket som ligger precis bredvid. Men sen strömmade vi in och shoppade!

Jag hade fokus på att komplettera mitt jersey förråd för att kunna sy fina saker till Prinsarna i vår och sommar. Så det blev många fina mönstrade jerseytyger.



I den andra påsen ligger det även enfärgad jersey i grått, svart och brunt till tights och ärmar. Sen hittade jag foder till mitt lila linnetyg jag köpte igår och så köpte jag grön poplin och paisleymönstrat foder till en vår och höstjacka åt mig själv.

Mycket nöjda med dagens shopping åt vi lunch tillsammans på Restaurang Rådhuset och sedan for alla hemåt, utom jag. Jag väntade in min käre make och så checkade vi in på Söderköpingsbrunn för ett dygn med afternoon the, spa och femrätters middag. God sömn och sen hotellfrukost. En mycket trevlig bröllops present från makens jobb!

fredag 25 april 2014

Tygshopping dag 1

Idag har jag varit på Nygårds Annas utförsäljning och shoppat tyg till mig.


Detta till vänster är ett bomull/elastan tyg med lite bäckibölja feeling. Tror det vill bli en skön sommartunika.  Jag köpte 3 meter för 50:-/m.

Det tjusiga röda till höger är ett 100% siden tyg lite råsiden känsla. 2 meter för 100:-/m skall bli en blus till jul...







Linne tyger.
Den till vänster är kraftigare. 3 meter för 150:-/ meter skall nog bli en sommar kapp/jacka.
Den till höger är tunnare 2 meter för 100:-/ meter, Blir klänning eller tunika.







 Dagens enda gröna. Tunn, tunn bomull med tryck. 3 meter för 50kr/m den är mer grön än vad bilden visar.



Och till sist två stuvar bomull/elastan släta.
Sammanlagt 3 meter för 140:-, blir nog också någon sorts sommar tunika klänning...

Mycket nöjd med dagens shopping nu ska jag bara hinna sy också :-)

söndag 13 april 2014

Oj, jag har fått ett uppdrag!!

Ibland är världen väldigt liten och slumpen väldigt rolig.
Igår på sticklördagen träffade jag Eva-Lotta Staffas och hennes fantastiskt fina nystickade tröja som jag beundrat så mycket under tiden hon stickat den och visat bilder på online stickcafé.

Lisa Bomble pratade igår om hur stickmönster skrivs i olika delar av världen och varför svenska och nordiska mönster oftast är mer kortfattade än engelska mönster och därför också ofta uppfattas som svårare.
 
Idag mötte jag en granne och hon bad mig om hjälp. Hennes son ville ha en slipover stickad.
En Prince of Wales Slipover, den ser ut så här:
 (bilden har jag lånat från Ravelrymönstret)
 
Min granne trodde sig inte gå i land med det hela och hon undrade om jag ville.
Och hon funderade mycket över varför den svenska översättningen av mönstret hon fått från sin son var så mycket mer kortfattat än det engelska.
Så nu har jag fått mig en utmaning!
Första steget blir att skaffa garn.
 

Sticklördag våren 2014

Igår, lördag 12 april 2014, var en helt underbar dag!  Då samlades vi drygt 60 glada stickerskor i SMHI:s matsal i Norrköping till vår 3:e sticklördag. Så nu får man nog kalla det tradition!

Borta längs fönstren i lokalen hade vi representanter från två lokala garnbutiker som sålde garn och några andra utställare som hade med sig diverse tillbehör och böcker.

På andra sidan ser men lite av serveringsdisken där det serverades förmiddags fika, lunch och eftermiddagsfika i långa banor. Ingen gick svältande från tillställningen det kan jag lova!!
 
 
 
Under dagen fick vi information om föreningen Sticka och så var Lisa Bomble hos oss och höll ett inspirerande prat om stickning och hur olika man skriver mönster i olika delar av världen.
 
Eva-Lotta Staffas var också på plats, eftersom hon sitter i Stickas styrelse, och därför blev det ett unikt tillfälle där båda Admins från Online stickcafe var på samma plats samtidigt!! Jag måste erkänna att jag var en smula starstruck när jag insåg det, men det gick fort över eftersom både Lisa och Eva-Lotta är sådana härliga stickmänniskor!
 
Jag fick en underbar fantastisk present av Lisa, ett garn så ljuvligt mjukt att man bara måste klappa på det ofta, mycket och länge. Det är tunnare än tunt 900m/100 gr och 100% silke.
Jag tror att det säger att det vill bli en halsduk till mig. Så nu ska jag leta mönster!