tisdag 16 juli 2013

Lillstugan på Solhem, vårt första hem efter branden

 
 
 
Efter branden fick vi bo i en underbar liten stuga hos Henka och Yohanna. Den heter passande nog Lillstugan och är liten och söt.
Vi bodde här från 19/6 till 8/7.
Jag tänkte ge er en guidad tur i den lilla stugan.
 
 
 
 
Först kommer man in i en liten hall. Här är hallen fotograferad från köket. till höger är ytterdörren och till vänster dörren till lilla rummet. I hallen samlades de saker vi inte kunde göra av någon annanstans så här blev rätt rörigt, men inte lika rörigt som lilla rummet. Där blev det nämligen raskt förråd. På sängen ställdes kasse efter kasse med kläder, garn, tyger, symaskiner mm som vi fick till skänks av snälla medmänniskor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Från hallen kommer man in i köket. Här fotograferat från diskbänkshållet ut mot hallen. Till höger är dörren in till sovrummet. Här ser man kylskåpet som fungerade bra, men brummade och gickpå så vi var tvungna att stänga av det om nätterna så att Harri skulle kunna sova.


Diskbänk med rinnande kallt vatten och en liten spis finns det i stugan. Vattnet är inte drickbart så en vattendunk med stadsvatten hade vi. Porslin och all annan köksutrustning fanns redan i stugan så sånt behövde vi inte bekymra oss om.

 Kaffebryggare på den sista lilla bänken. Vattenkokaren är vår, den fick vi i en av hjälplådorna. I kassarna på golvet har vi specerier och annat... Här är vi precis på väg att flytta nämligen.
 Slutligen kommer vi till det lilla sovrummet. Harris sida och sen min sida. Och så väggen ut mot köket med vår högst provisoriska garderob. Tack vare underbara medmänniskor har vi gott om kläder!

1 kommentar:

  1. Så skönt att ni fick tak över huvudet så snabbt! Sedan har det tydligen bara rullat på och nu är ni inne i något större och mer permanent ett tag framåt i alla fall. Lycka till!

    SvaraRadera