söndag 22 december 2013

Från lucia till två dagar före jul, åtta intensiva byggdagar!!

Efter det stora takgipsandet på luciadagen tog vi faktiskt byggledigt den 14 december och avnjöt ett stort och gott julbord på Villa Fridhem. Men sen var det dags att ge sig på det igen.
 
Lilla väggen mellan lofttaket och höga taket gipsades och målarna fortsatte med sitt snabba, snygga och flitiga jobb. Spackla och slipa och spackla igen.
Golvläggningen på toaletten drog igång. Mosaik i hörnet med golvbrunn och fall och sedan grå klinker över resten av golvet ända fram till dörren.
Utomhus sattes foder runt garageporten och monterade utelampor. Jag klädde in trappen med plast för att skydda den från färgstänk när målarna skulle måla både tak och väggar.
Och målade gjorde de... Vitt i taket och på vävade väggar i kök och toalett och sen en underbar vilsam grön på väggarna i garaget och på loftet. Tyvärr är den ljuvliga gröna svår att ge rättvisa på foto, men jag försöker...När målarna var klara blev det kakel på väggen bakom handfatet på toaletten och en sockel runt golvet på toa och sen började Harri lägga golv i vårt blivande vardagsrum...
 
 Sen var det dags för golvlister. Först på loftet och där sattes det även uttag och sånt så nu fattas det bara ett fönsterfoder och så räcket mot "stupet" förstås. Loftet blir vårt sovrum,


Sen blev det golvlister i vardagsrummet och jag flyttade hyllorna ännu en gång. Nu till den plats där de ska stå för att dela av vardagsrummet så att jag får ett litet syrum. På den vänstra bilden ser man hyllplaceringen uppifrån och på den högra ser man utrymmet bakom hyllorna.

 Resten av rummet blir vårt vardagsrum, på vänstra bilden fotat från hörnet där Crosstrainern ska stå och på vänstra bilden fotat från ytterdörren. Baksidan på hyllorna ska vi piffa till och sedan placera tv:n där. Soffan hamnar i hörnet där Harri står och sågar.

Nu tar vi julledigt ett par dagar, sen skall vattnet och elen kopplas ihop och så ska det flyttas!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar