torsdag 17 juli 2014

Måla, måla, måla

I sommar har vi målat vårt garage.
Det tog tid, men blev fantastiskt bra.
 

 
Vi började 9:e juni. Då provmålade vi färgen på båda sidorna om porten och velade lite. Till slut kom vi fram till att dessa båda färger var för lika varandra och vi valde att ha den mörkare av dem som husfärg och beställde på vinst och förlust en mörkare grön som skulle vara till detaljerna, men redan här fanns rött med som alternativ. 
 
 
 
När vi hade velat klart och beställt färgen så tog det ett tag innan vi fick hem den. Men 27 juni kom vi igång med målandet ordentligt.
Vi fick låna en stor stege av en granne och Anna grundade hela gaveln mot vägen.
 

28 juni byggde Harri ställning på baksidan för att vi skulle kunna måla där och den 29:e kom Tom och Malin och hjälpte oss grunda hela den sidan.
30 juni målade Harri första omgången grönt på båda gavlarna.
 
 
 
 1 och 4:e juli målade Anna mera grundfärg på långsidorna. Det gick åt mycket färg och vi fick köpa till extra....
 
 
 
 
 
5 och 6:e juli målade vi grönt. Stilstudier av Harri när han klänger i flygplansstegen för att måla simsarna. När dessa två dagar var slut hade alla 4 sidorna två lager grön färg och det var dags att öppna den mörkgröna färgen och börja med foder, knutar, vindskivor och takfotsbrädor.
 
 
 
Redan när vi öppnade hinken anande vi oråd.
Färgen var inte snygg. Men vi provmålade att par brädor och satt upp mot huset. Och det gick inte alls. Huset blev mintgrönt och såg gräsligt ut. Vi lånade en burk engelskt rött av en granne och provmålade en annan bräda och se, där hade vi vår färg!
 
 
 
 
 
 8:e juli satte Anna igång med grundmålning av alla foder. Det tog en gräslig tid eftersom allt skulle maskeringstejpas också.
Men bra blev det.
 
 
 
 
 
När Harri skulle grundmåla vindskivorna på framsidan gjorde han en upptäckt!
Vi har en stegbil! Det funkade jättebra att ställa flygplansstegen på flaket till pickupen och få en hög, stadig och flyttbar stege. Synd att vi inte kommit på det tidigare!!
 
 
Ingen av oss är direkt glad åt höjder och därför är Harri extra stolt över att ha målat vindskivorna på höga gaveln alldeles själv. Bildbevis måste man ha på en sådan bedrift! 
10:e juli blev allt rött färdigmålat och 11:e juli putsades det gröna så att det inte var vitt där grundfärgen krupit under tejpen. 
14:e juli fick vi hjälp att montera hängrännor och stuprör, sen vidtog lite målningsduttande innan ställningen kunde plockas ned.
 
16:e juli tog vi äntligen ned ställningen och huset fick visa sig i all sin glans. Kvar är att montera foder runt garageporten och källardörren, men de finns färdigmålade så det blir gjort väldigt snart!
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar